Receptkreatörerna Fia Doepel och Jarkko Nordlund inspirerar med vegetariska/veganska recept

Raw,Sallader,Säsongsbetonat,Veganskt

Sallad med gurka, lime och pepparmynta

6 jul , 2017, 10.23 fiadoepel

 

Om det är något som jag verkligen fullkomligt älskar när det kommer till matväg så är det gurka. Om jag inte har lunch med mig till skolan så brukar det vara just gurka jag köper för att fylla magen med, plus ett äpple.

Gurkan innehåller som de flesta känner till, stora mängder vatten. Hela 96,4% är bara vatten. Det är framför allt detta som jag uppskattar bäst med gurkan, att man både fyller magen och samtidigt får i sig vätska. Gurka är innehåller även bland annat vitamin K som är viktigt för kroppen då det hjälper blodet att koagulera.

Nåväl, till dagens recept!

Det här är en sallad som lämpar sig bra som tillbehör till exempelvis wraps KLICK eller varför inte grillbordet? Den är även supersimpel och går att svänga ihop på noll tid. Gurka i sig är ju underbart läskande, men i den här salladen har vi tillsatt lime och pepparmynta för att få den snäppet fräschare. Kombinationen blev verkligen jätte bra. Vårt kryddland är fullt av pepparmynta just nu och personligen älskar jag kombinationen lime och pepparmynta. Servera salladen gärna kylskåpskall.

Vi vill passa på att tipsa om att gärna använda ekologiska råvaror så långt det går för att minska fotavtrycket på miljön. Citrusfrukter är hårt besprutade, så använd alltid ekologiska.

 

cucumber, lime and peppermint salad

Sallad på gurka, lime och pepparmynta

 

  • 1 medelstor, gärna ekologisk, gurka
  • Saften från 1 ekologisk limefrukt
  • En knippe färsk pepparmynta

 

1. Tvätta gurkan. Skär den i önskad form, t.ex. små tärningar eller skivor. Lägg i en skål.

2. Grovhacka pepparmyntan och lägg i skålen med gurkan.

3. Pressa saften ur limen i skålen, blanda om ordentligt.

4. Klart! Håller sig några dagar i kylskåp.

 

 

Källor:

matkalkyl.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *