Receptkreatörerna Fia Doepel och Jarkko Nordlund inspirerar med vegetariska/veganska recept

Raw,Sött,Veganskt

Chia pudding med smak av hallon och apelsinblom

2 apr , 2017, 10.44 fiadoepel

 

Trevlig söndag.

Den här veckan har varit rätt så körig eftersom vi precis flyttat och dessutom har jag börjat jobba på inför kommande utställningar som går av stapel om drygt en månad.

Därför kommer veckans recept först idag. Men men, så är det ibland.

Dagens recept är ett recept på en klassisk chia pudding med en liten twist. Av en slump lade jag i en tsk apelsinblomsvatten, råkade ha en flaska i skafferiet, och vem kunde tro att hallon och apelsinblom kunde gå så bra ihop? Apelsinblomsvatten används flitigt i länderna kring Medelhavet och ger maten en lätt blommig smak. Det har verkligen en speciell smak, så börja med att lägga i en lite mindre mängd ifall du är känslig. Apelsinblomsvatten går exempelvis att köpa på Ruohonjuuri eller i butiker med inriktning på Mellanöstern. Du kan även skippa apelsinblomsvatten helt och hållet, men det kompletterar som sagt hallonen väldigt väl.

Ät chia puddingen som mellanmål, frukost eller som efterrätt efter helgmiddagen.

OBS, kom ihåg att hetta upp hallonen i en par minuter om du använder importerade bär.

raspberry orange blossom chia pudding

Chia pudding med smak av hallon och apelsinblom, 2 portioner

 

  • 2,5 dl frysta ekologiska hallon, tinade
  • 4 msk chia frön
  • 1 msk ekologiskt apelsinblomsvatten
  • 1,5 dl vatten

 

1. Mixa de tinade bären i en skål och häll på lite av vattnet i taget, konsistensen ska vara ganska såsig.

2. Rör i apelsinblomsvatten och chia frön, blanda om ordentligt.

3. Häll upp puddingen i två glas eller skålar. Ställ i kylen och rör om efter ca 15 min. Låt stå ca 30 min totalt.

4. Klart! Toppa gärna med lite riven kokos och några blad färsk mynta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *