Nu äntligen är sommaren här på riktigt! Sedan vi kom hem till Finland har vi stökat i trädgården hela dagarna, njutit av vädret och bara mått bra.
Idag är det ny vecka och regnet öser ner utanför fönstret. Men det gör inte så mycket, älskar hur sommarregn doftar.
Under varma sommardagar smakar det ju alltid gott med en fräsch dryck att svalka sig med. Dagens recept är just ett sådant.
Att laga egen lemonad är busenkelt och långt mycket billigare än att köpa färdig. Dessutom kan du reglera sockermängden själv så du kan lätt svänga ihop en sockerfri lemonad. Ifjol gjorde vi en lemonad på rabarber ☛ KLICK! och detta recept följer samma princip fast vi bytt ut kokossockret mot en mindre mängd honung.
Lemonad kan göras på precis vad som helst, det är bara din egen fantasi som sätter stopp. Varför inte testa en lemonad gjord på jordgubbar och timjan?
Kom ihåg att gärna använda ekologiska citrusfrukter eftersom de besprutas hårt.
Lemonad på ingefära och citron, ca 1,5 liter
1. Mät upp vatten i en kastrull. Koka upp på medelhög värme, låt sjuda på låg värme.
2. Tvätta citrusfrukterna. Riv skalet och lägg i kastrullen med det sjudande vattnet. Pressa saften ur frukterna och häll i kastrullen. Skala och riv ingefäran, lägg i kastrullen.
3. Låt sjuda under lock i ca 5 min. Ta av från plattan och klicka i honungen, rör om.
4. Hacka myntan och lägg i kastrullen. Låt dra i minst 20 minuter.
5. Sila lemonaden och häll upp på flaska.
6. Klart! Håller ca 5 dagar i kylskåp.