Godmorgon!
En av de bästa grejerna jag vet är att under helgen ligga och dra sig i sängen med en bok och en kopp te, att låta frukosten vänta lite och bara vara. Det här receptet på ugnsgröt är ett bra tips för sådana morgnar. Du kan stiga upp och blanda ihop alla ingredienser och medans gröten tillreds kan du gå tillbaka och mysa i sängen, eller yoga, meditera, ta en dusch eller annars bara syssla med något du tycker om såhär en helgmorgon.
Vi har valt att laga gröten på hallon eftersom det finns, enligt mig, få saker som är så goda som syrliga hallon. Men du kan givetvis använda dig av vilka bär eller frukter du vill! Äpplen blir också väldigt gott, pudra då lite kanel över äpplena så blir det riktigt gott! Om du inte har problem med gluten kan du använda dig av vanliga havregryn också!
Ugnsgröt med hallon, 2 portioner
1. Lägg ugnen på 175°.
2. Smörj en ugnsfast form med lite kokosfett. Lägg de tinade hallonen i formen. Blanda samman havregryn och himalaya salt, strö över hallonen.
3. Häll mandelmjölken jämnt över havregrynslagret, se till att allting täcks.
4. Blanda samman frön och nötter i en skål. Klicka i kokosfettet och sötningen. Blanda om ordentligt. Klicka ut blandningen över de blöta havregrynen.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30min tills gröten fått en fin yta.
Voilà! Smaklig spis!